Juridische Nieuwsflits maart 2016 Terug naar nieuwsoverzicht

 

Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in de browser.

 

Editie maart 2016

 

---

 

Negatieve review op internet over advocaat; niet onrechtmatig

Mondige burgers plaatsen steeds vaker negatieve boordelingen op internet over de dienstverlening die hen is geboden. Soms tot grote ergernis van het bedrijf dat voorwerp van zo’n beoordeling is.

Een advocatenkantoor spande een kort geding aan tegen de (ex)klant die een negatieve beoordeling op internet had geplaatst en...  verloor de zaak.

In de op internet geplaatste review sprak de ex-klant diens teleurstelling uit over de dienstverlening van de advocaat die hem van dienst was geweest: hij was 7 maanden aan het lijntje gehouden, feitelijk had de advocaat niets gedaan behalve nota’s sturen. Daarna was de zaak bij een ander onder gebracht die het probleem binnen een halve dag had opgelost. De review besloot met de tekst: ‘Een schande! Wees gewaarschuwd als u in zee wilt gaan met deze man!’

Lees verder...

 

---

 

Werknemer moet meer inspraak krijgen bij faillissement

De SER wil meer aandacht voor de werknemer bij een faillissement. Er gelden immers medezeggenschapregels. Maar dit lijkt iedereen te vergeten, stelt Evert Verhulp, van de Sociaal-Economische Raad. Werknemers gaan er nu vanuit geen enkele inspraak te hebben zodra een bedrijf in zwaar weer verkeert.

Lees verder...

 

---

 

Vallen op werkvloer meest voorkomende arbeidsongeval

Van alle arbeidsongevallen die in 2014 leidden tot een verzuim van vier dagen of meer, was onderuitgaan op de werkvloer de meest voorkomende. Daarnaast leidt ook letsel dat anderen toebrengen vaak tot verzuim.

Lees verder...

 

---

 

EU: overal eerlijk proces

De EU-ministers van Justitie hebben nieuwe regels aangenomen die ervoor moeten zorgen dat verdachten in alle EU-landen een eerlijk proces krijgen. Het beginsel van het vermoeden van onschuld moeten worden gerespecteerd.

Lees verder...

 

---

 

Pandrecht op gesecureerde vordering

De houder van een openbaar pandrecht op een vordering kan ook de aan deze vordering verbonden zekerheden uitwinnen.

Lees verder...

 

---

 
 
 

Terug naar nieuwsoverzicht